Ekonomi

Siemens Türkiye Gebze Elektrifikasyon ve Otomasyon Fabrikası’nın üretim kapasitesi yüzde 60 arttı

Bugünü geleceğe dönüştüren Siemens Türkiye, değerli bir projeye daha imza attı. Şirket, 2 yıllık çalışmanın ardından Siemens Gebze Elektrifikasyon ve Otomasyon Fabrikası’nın üretim kapasitesini %60 oranında artırarak büyük bir başarıya imza attı.

Siemens Türkiye, 167 yıllık tecrübesiyle yenilikçi, verimli, enerji tasarrufu sağlayan çözümler sunmaya ve bugünün geleceğe dönüşümünü hızlandırmaya devam ediyor. 150 bin metrekare alana sahip ve 80’den fazla ülkeye ihracat yapan Siemens Gebze Elektrifikasyon ve Otomasyon Fabrikası’nda 2 yılı aşkın süredir yürütülen çalışmalar sonucunda Siemens Türkiye, üretim kapasitesini yüzde 60 artırdı. %, ilave metrekareye ihtiyaç duymadan, süreç iyileştirmeleri ve yerleşim tasarımı değişiklikleriyle. büyük başarı elde etti .Proje kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda Siemens Gebze Elektrifikasyon ve Otomasyon Fabrikası’nda lojistik faaliyetler %70 azaltılırken, depo kapasitesi %32 artırılarak %30 verimlilik artışı sağlandı.

 

“Bu yatırım ve ilave istihdam, 167 yıldır bu topraklarda teknoloji üreten Siemens’in Türkiye’ye duyduğu güvenin önemli bir göstergesidir.”

 

Projenin tamamlanmasının ardından düzenlenen açılış töreni, Stephan May, Siemens AG Akıllı Altyapılar Grubu Elektrifikasyon ve Otomasyon CEO’su, Siemens Türkiye Yönetim Konseyi Lideri ve CEO’su Hüseyin Gelis, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO’su  Thomas Kolbinger Katılımıyla gerçekleştirildi. törende konuşan Siemens Türkiye Elektrifikasyon ve Otomasyon Fabrikası Genel Müdürü Veli Turgut 2 yıllık çalışma sonucunda fabrikada üretimi durdurmadan projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siemens Gebze Elektrifikasyon ve Otomasyon Fabrikamızda yüzde 60 kapasite artışı sağlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. süreç iyileştirmeleri ve yerleşim tasarımı ile metrekareyi artırmadan. Yüzde 60’lık kapasite artışı fabrikamıza ilave istihdam da sağladı. Bu yatırım ve ilave istihdam, 167 yıldır bu topraklarda teknoloji üreten Siemens’in Türkiye’ye duyduğu güvenin değerli bir göstergesi. Projenin devreye alınma süreci boyunca çalışma arkadaşlarımızın titiz çalışmaları sonucunda herhangi bir iş kazası yaşanmadı ve üretimi hiç durdurmadık. Bu da ne kadar doğru ilerlediğimizi ortaya koyuyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da fabrikamızda üreteceğimiz teknolojiler ve yeni yatırımlarımızla ülkemizin sürdürülebilir büyümesine, istihdamına ve kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Fabrikamızın sürdürülebilirlik hedefleri arasında kullandığımız enerjiyi 2030 yılına kadar %10 oranında azaltmak yer alıyor. Ayrıca ihtiyacımız olan elektriğin %10’unu yerleşkemizdeki güneş panellerinden sağlıyoruz. “Bütün bu çalışmalarla hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yenikent Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu