Haber

HDP’yi sorumlu tutan aileler Van’da eylemlerini sürdürüyor

Van’da çocuklarını dağa götürmekten HDP’yi sorumlu tutan aileler, bu hafta da parti il ​​başkanlığı önünde eylemlerine devam etti.

Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan aileler, “Anneler HDP’ye lanet okuyor”, “Çocukların nöbetindeyiz”, “Yeter artık siz düşünün”, “Şehidime dokunma onlar bize emanet”, “Evlatlarımız” kimsenin piyonu olmayacak” ve “Van anaları evlattır”. “Nöbette” yazan pankartlar taşıdı.

HDP ve terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak il başkanlığı önünde yürüyen aileler, çocuklarını teslim olmaya çağırdı.

Eyleme katılanlardan Saliha Mert, oğlunun 2015 yılında dağa götürüldüğünü söyledi.

Yıllardır oğlunun yolunu izlediğini belirten Mert, “Yaşadığımız acıların tarifi yok. Oğlum İstanbul’da kandırılıp dağa götürüldü. 2016 ama ben olanlara inanmıyorum.” Biz bu kapıdan çıkmayacağız. HDP’yi bitirene kadar pes etmeyeceğiz ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

9 yaşındayken çocuğu dağa kaçırılan Eyüp Baran, çocuklarına kavuşana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Kazanacağız.” dedi.

balyaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yenikent Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu