Yaşam

4. İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali Salt’ın ev sahipliğinde başlıyor

Garanti BBVA tarafından kurulan Salt, İstanbul Experimental yürütücülüğünde bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Memleketler arası Deneysel Sinema Festivali’ne konut sahipliği yapıyor. Deneysel sinemanın şimdiki işlerine yer verilen Müsabaka kısmının yanı sıra gösterimler, konuşmalar ve direktör Stan Brakhage retrospektifinden oluşan program, sinemaseverler için kapsamlı bir seçki sunuyor.

Yarışma Filmleri

Sinemanın tarihi bağlamı ışığında günümüz deneysel sinemasından örnekleri bir ortaya getiren “Yarışma” seçkisi, buluntu manzaradan analog sinemaya, dijital üretim pratiklerinden animasyona 30 ülkeden 5 farklı kategori içerisinde 58 kısa sineması izleyiciyle buluşturuyor. Başkanlığını Amerikalı üretimci ve akademisyen Gail Sonnenfeld’ın üstlendiği heyette, Arjantinli küratör ve sanat tarihçisi Celina Marco ile Türkiye’den akademisyen Elif Akçalı ve video-fotoğraf sanatkarı Ferhat Özgür yer alıyor.

Retrospektif: Stan Brakhage (1933-2003)

Festival bu yıl, 20. yüzyıl Amerikan sinemasının öncü direktörlerinden Stan Brakhage’ı odağına alıyor. Küratörlüğünü Florencia Incarbone’nin üstlendiği İmgesel İçkinliğe Dalış isimli programda, kırk yıllık mesleği boyunca iki yüzden fazla sinemaya imza atan Brakhage’ın Dog Star Man, Eye Myth ve Mothlight üzere önde gelen yapıtlarına yer veriliyor.

Konuşma Programı

Arşiv ve buluntu gereçlerle çalışan sanatkarları ağırlayan “Arşivi Yeniden Düşünmek” başlıklı konuşma programı Chicago Sinema Arşivi ve Media Burn Arşivi iş birliğiyle düzenleniyor. Programda küratör Adam Hart, sinema üretimcileri Elizabeth Coffman ve Ted Hardin, Radical Software ve Raindance kümelerinin kurucularından Davidson Gigliotti ile Beryl Korot üzere isimler yer alıyor.

23-27 Kasım tarihlerinde Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da gerçekleştirilecek program dâhilindeki sinemalar Türkçe altyazılı olarak gösterilecek; konuşmalar İngilizce gerçekleştirilecektir. Herkesin iştirakine açık ve fiyatsız program hakkında detaylı bilgi için İstanbul Experimental web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yenikent Evden Eve Nakliyat
Klima Bakımı ,Klima Tamiri ,Klima Montajı ,Yetkili Klima Servisi konusunda size en yakın , hızlı ve kusursuz müşteri hizmeti uygun fiyatla sunuyoruz.
Başa dön tuşu